a i4 dodala na stranky :
Pokud naleznete obsazený kanál, nepoužívejte ani jeho párový kanál z důvodu rušení starší technologie FDD

Po zjištění volného kanálu bez prodlení spárujte protistanu spoje

sub_zero píše:Dávno jsem už přestal tohle vnímat z pohledu ISPka a provozovatele spojů. Čím dál víc mám pocit, že už je to vyšší hra o "body" (rozummněj prachy) při prodeji spojů. Kolik PBM10 se již prodalo? 500kusů? 1000? A kolika z vás to shodilo sajtu? Nikomu? Překvapení. Myslím, že s pomocí některých choleriků a stresařů v tomto topicu se nakazila spousta dalších, která si mohla udržet zdravej rozum a brát to z technickýho pohledu. Samozřejmě, má to mouchy, o tom se tu nebavím. Ale vážně je takovej problém, že zařízení má o 1dBm víc, když v dokumentu z měření je jasně psaná tolerance +/-1?
Parazitní vyzařování..ano, to je problém. Bohužel si myslím, že je to také technicky řešitelný (přijde revize 2, 3, 4....). No a že to leze z maskyje také řešitelný.. Spoj bude stát o 3 tácy víc, ale obě tyhle nedostatky odstraní. Zaráží mě, že v dokumentu nepíší nic o polarizaci a to tu byla na toto téma horlivá diskuze.
Jen chci podotknout, že také nejsem zastáncem toho, aby se "prasilo" (použiju tenhle výraz i když se s ním tak moc neztotožnuji) pásmo, ale také se snažím udržet ten objektivní odstup a nenechat se strhnout vlnou...
A k té Alcomě.. když si to zaberu v širší souvislosti a poskládám si ty útržky informací, slibů, dohadů atd. co se za poslední rok objevily, opravdu se mi zdá postup Alcomy řekněme "nečistý". Resp. to vnímám tak, že výrobce profi spojů mluví za nás provozovatele (neberme teď v potaz, že i on s emůže jako provozovatel označit). Proč se do toho nepustili i jiní? Summit, Racom? Od Summitu na toto téma jsem nečetl jediný příspěvek.
ppp76 píše:Pokud naleznete obsazený kanál, nepoužívejte ani jeho párový kanál z důvodu rušení starší technologie FDD![]()
![]()
nevim co je na teto technologii starsiho
![]()
Kaja píše:Viktore, kdyz jsi narazil na to jak PBM vidi (nebo spis nevidi profi FDX spoje), mam otazku.
Dokazete nekdo kdo mate v okoli ve vzduchu PBM10 (cizi ci vlastni) presne ze spectral scanu identifikovat ze jde prave o PBM10? Neco cim se lisi od spektra FDX spoju? A to jak z interniho spektral scanu zarizeni (Alcoma, Orcave, RACOM, KPE ...) tak s mernym konvertorem a spektrakem .
K.
ppp76 píše:koukam ipmedia uz nema ten krempl ani v nabidce
a i4 dodala na stranky :
Pokud naleznete obsazený kanál, nepoužívejte ani jeho párový kanál z důvodu rušení starší technologie FDD![]()
![]()
![]()
soucez píše:ppp76 píše:koukam ipmedia uz nema ten krempl ani v nabidce
a i4 dodala na stranky :
Pokud naleznete obsazený kanál, nepoužívejte ani jeho párový kanál z důvodu rušení starší technologie FDD![]()
![]()
![]()
Kterej č...k z i4wifi píše takový rady?Ještě tam zapoměl dopsat že obě strany vybavte UPSkou se zálohou alespoň 14dní nepřerušitelného provozu!
Laibir píše:soucez píše:ppp76 píše:koukam ipmedia uz nema ten krempl ani v nabidce
a i4 dodala na stranky :
![]()
![]()
Kterej č...k z i4wifi píše takový rady?Ještě tam zapoměl dopsat že obě strany vybavte UPSkou se zálohou alespoň 14dní nepřerušitelného provozu!
To chce klííd, Zdeňku. To bude od nich jen provokace. Stejně, nemyslím si, že by to v našem/vašem okolí někdo nasazoval. Jedině snad na podnikatelskou klientelu, ale to asi je ve VM.