❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

1st aerial - AirBQ 10,5GHz

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Insider
Kontaktovat uživatele:

1st aerial - AirBQ 10,5GHz

Příspěvekod Insider » 13 years ago

:arrow:
Predstaveni na MikroExpu v UH
Naposledy upravil(a) Insider dne 15 Jul 2012 19:07, celkem upraveno 1 x.
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 13 years ago

no sup sem s infem. Ja uz se tesim jako malej kluk.

Hlavne jechci zadny coming soon... :D
0 x

tom-tom

Příspěvekod tom-tom » 13 years ago

Copak? Ty nezvratitelné argumenty o čistotě pásma, neslučitelnosti TDD a FDD systémů v 10GHz, to už není in?
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Na co zachovavat cistotu pasma kdyz CTU reklo ze ho nezajima co se v nem deje. Jak chces zachovat cistotu pasma kdyz je tu PBM10 ktery se zacina ve velkym nasazovat?

Skoda ze na MikrotExpu nebudu, ale tahnout se mi z Varu pres celou republiku se mi fakt nechce. :evil:
0 x

Blood
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Blood » 13 years ago

ČTÚ schválilo (nezakázalo) používání PBM10?
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

CTU zakázalo používání PBM10? Nikde jsem nic takoveho necetl. Jedine v cem se rozporuje s VO je polarizace coz i4 "dokazala" obejit. Otazkou je kolik lidi si ten spoj takhle opravdu upravi. Navic kde neni zalobce neni ani soudce takze ver tome ale PBM10 se u nas proste pouzivat bude. tecka. pokude se to nekomu nelibi a bude ho nekdo PBM10kou rusit muze podat stiznost na CTU a ta ma ze zakona 30dni na vyreseni problemu. Navic tu na foru bylo popsano jak CTU resi problemy v licenc. pasmech, takze nejaka 10ka je bude zajimat jeste min.
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

tom-tom píše:Copak? Ty nezvratitelné argumenty o čistotě pásma, neslučitelnosti TDD a FDD systémů v 10GHz, to už není in?

Říká se tomu pragmatismus, jediný problém který jsem s tím měl, byl fakt, že dle vyjádření NO ještě před rokem nepřipouštělo TDD dle ETSI EN 302 217 a ja jsem to chápal stejně. Třeba předseda komise ETSI, která má na starosti tuto normu, to považuje za vadné. Nicméně žijeme v ČR, platí zde "regulace" trhu podle KD z řízení spektra ČTÚ.

KD si na sebe upletl docela pevný bič. Pokud si TDD nepustíte na lokaci, budete v klidu. Už mám za sebou jednu grotesku jak přijeli a odjeli s PBM ze sajtu, slušně jsem jim poděkoval za pochopení, s politováním nad beznadějnosti jejich situace a nabídl jim TDD řešení na 9GHz.

Jaký pán takový pes, ale já se rád a neustále učím novým věcem a rád s tím pomůžu i ostatním.. Jsem velice rád, že mne KD z ČTÚ dává vyžrat život takový jaký je, a tímto jím chci poděkovat za cennou životní lekci, kterou jak doufám naučím i své potomky, aby se nemuseli ostýchat být úspěšný tam kde končí civilizace a začíná ČR. Blbý kdo dává, blbější kdo nebere, aneb moto: Neptej se na něco, na co nechceš znát odpověď, aneb Hlava První, článek druhý, odstavec čtvrtý naší vzácné ústavy.. V tomto se od Američanů máme pořád co učit. Hlavy vzhůru, hluboký nádech, jedeme dál, držte si klobouky, bude to z kopce.

Mimochodem, víte že budeme úmět vytvořit řešení 2+0 2x2MIMO s čistou přenosovou rychlostí na 10 GHz 360Mbit a Gbit portem pod 40KKc? Více ve středu v UH..
0 x

Ladik

Příspěvekod Ladik » 13 years ago

Uz se fakt tesim na ten tvuj stroj :-)
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 13 years ago

insider: tak až to budete sériově vyrábět, a bude to k dostání bez měsíční (nebo delší) čekací doby, tak napiš, jo? Termín tedy Vánoce příští rok? :DDD
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 13 years ago

prima reakce na UBNT srac ? :) hele ten ubnt shit je takovej nic moc, legalitu, ruseni apod. asi moc lidi neresi, ale zas ta cena, to je jak 10 magnetu pro dost lidi...i me skubala ruka, ale pockam co prineses na trh ty a uvidime...nejakou verzi 50-80Mbit do "dvacky s dph" by to scelo...

PW
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

Provedli jsme nějaké základní měření masek, http://pojitko.blogspot.cz/
Zatím vše dle očekávání, v pátek vypadne z výroby prvních 50 desek, počítám, než to proklepeme atd. Dodávky od konce srpna.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

hmm takže duplexní mimo? konečně to někoho napadlo?
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

hapi píše:hmm takže duplexní mimo? konečně to někoho napadlo?

Nechci Vás zklamat, ale zatim pouze TDD, Duplexni mimo je také v plánu, ale to momentálně není na nás, ale na MTiku. No nic, vyrážime do Hradišťa
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

takže 360Mbit výše zmíněních je dva spoje vedle sebe? Neni lepší udělat rovnou to mimo?
0 x

Jardax

Příspěvekod Jardax » 13 years ago

Vsak to je MIMO - pokud vim, Michale, tak tvoje 10GHz ODU prijimaji a vysilaji v ruznych polarizacich, ne?
To je dan za reseni bez diplexoru ;)
0 x